Amarone della Valpolicella Valpantena DOCG Jahrgang nicht immer aktuell abgebildet

Amarone della Valpolicella Valpantena DOCG

2015

Intensive Aromen von sehr reifen Kirschen, Sauerkirschen, Waldfrüchte, würzig und nussig.

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Inhalt: 0,75 Liter (39,93 € * / 1 Liter)

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  • 04BER002
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  • Enthält Sulfite
Amarone Villa Arvedi Valpolicella Valpantena DOC Anbaugebiet: Valpantena Rebsorte: Rondinella... mehr
Produktinformationen "Amarone della Valpolicella Valpantena DOCG"
Amarone Villa Arvedi Valpolicella Valpantena DOC Anbaugebiet: Valpantena Rebsorte: Rondinella und Corvina Veronese Vinifizierung: Die Trauben werden von Hand gelesen nach Mitte September. Nach einer sorgfältigen Auslese der gesunden und gut ausgereiften Trauben werden diese in kleinen Kisten mit nur einer Lage angetrocknet. Nach ca. 120 Tagen Antrocknen haben sich neue Aromen entwickelt. Mitte Januar, nach dem Abbeeren und der weichen Pressung, beginnt die Gärungsphase, anfangs bei 4 - 5°C, dann bis zu 22° in der Schlussphase Ausbau und Verfeinerung: Ausbau in slovenischen Eichenholzfässern mit einer durschnittlichen Kapazität von 25 hl, ein kleiner Teil in Barriques, für ca. 30 Monate. Nach der Abfüllung folgt die Verfeinerung auf der Flasche von mindestens 6 Monaten Verkostungsnotizen: Intensive rote Farbe mit violetten Reflexen. An der Nase gut erkennbare intensive Anklänge nach reifen Kirschen, Amarellen, Waldfrüchte, würzige Noten und getrocknete Früchte, typisch für das Anbaugebiet. Am Gaumen weiche Tannine, die dem Wein Körper verleihen. Man findet die Noten der roten Früchte wieder Speiseempfehlungen: Gerichte auf Basis von Pilzen und/oder Trüffel, Fleischgerichte generell, Käse Lagerfähigkeit: 20 Jahre Serviertemperatur: 16 - 18°C

Produkteigenschaften

Jahrgang: 2015
Rebsorte: Rondinella und Corvina Veronese.
Herkunft: Italien
Region: Valpantena
Farbe: Intensive rote Farbe mit violetten Reflexen.
Geschmack: Intensive Aromen von sehr reifen Kirschen, Sauerkirschen, Waldfrüchte, würzig und nussig.
Geruch: Intensive Aromen von sehr reifen Kirschen, Sauerkirschen, Waldfrüchte, würzig und nussig.
Serviertemperatur: 16 - 18 °C
Serviervorschlag: Gerichte auf Basis von Pilzen und/oder Trüffel, Fleischgerichte generell, Käse
Verschlussart Naturkorken
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer: Bertani Domains S.r.l. via Asiago, 1 37023 Grezzana (VR), Italien.
SINCE 1857… The Bertani winery was founded in 1857 by the brothers Giovan Battista and Gaetano... mehr

SINCE 1857…

The Bertani winery was founded in 1857 by the brothers Giovan Battista and Gaetano Bertani, in  Quinto di Valpantena, north of Verona. Gaetano was an expert in the art of winemaking, having learnt new techniques in France from Professor Guyot, still considered a leading expert in viticulture today. The start of Bertani’s activity coincided with the spirit of innovation that drove them to use  the latest production techniques, both in the vineyard and in the cellar, and applying them to all the estates in Valpantena and Soave, while respecting the territory and the farming traditions in the area.

High level professionalism, quality, business acumen and spirit of innovation were the traits that made the two brothers stand out right from the start in the winemaking sector in Verona. Bertani was one of the first companies in Italy to understand the value of bottled wine; huge investments were made right from the start in the vineyards and in the cellar, to bottle and export Italian quality all over the world with Bertani wines, which crossed the Atlantic and were already popular in many US cities by the end of the nineteenth century.

Bertani was founded at the time of the Italian Unification, with the desire to proudly represent the excellence of a new nation with a thousand-year-old culture. This commitment and the quality of Bertani wines helped it to achieve excellence in 1923: the royal warrant. Although it is an outdated symbol now that Italy is a republic, for us it still represents the achievement of the highest quality.

The constant commitment made in viticulture and winemaking induced the Accademia di Agricoltura, Arti e Commercio di Verona (Academy of Agriculture and Commerce of Verona) to nominate Bertani as a model farm in 1870, thanks to its professionalism, the introduction of monoculture and new training systems to the vineyards that characterised the family’s spirit of enterprise right from the start.   
And that wasn’t all: the quality of Bertani wine asserted itself straightaway for its elegance, so much so as that the Soave was on the menu at King George VI’s coronation in England, in 1937.

In the middle of the twentieth century, when they bought the Tenuta Novare, in Valpolicella Classica, Bertani put into effect the half-century long study to produce “the Wine”, made to last forever. This was the start of Amarone, the iconic wine from this area, with the first vintage dating back to 1958.

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